BBQ χοιρινό στο slow cooker
2014-07-06- Κουζίνα: Αμερικάνικη, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 5:00 ω
- Έτοιμο σε: 7:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
6/7/14
BBQ χοιρινό στο slow cooker για σήμερα και σας το παρουσιάζω με ιδιαίτερη περηφάνια μιας και ξετρελάθηκε και ο καλός μου που όπως σαν έχω ήδη αναφέρει, δεν είναι και από τους πιο εύκολους «πελάτες» . Αυστηρός κριτής του ZannetCooks και της μαγειρικής μου, απόλαυσε το σημερινό φαγάκι με περίσσεια λαχτάρα και τα σχόλια ήταν εξαιρετικά!
Συστατικά
- 400gr. Χοιρινή σπάλα, κομμάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι bbq sauce (του εμπορίου)
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
Οδηγίες
Βήμα 1
Πασπαλίζουμε το κρέας με τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και το καγιέν και το αλείφουμε τριγύρω με τα χέρια μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.
Βήμα 2
Στη συνέχεια το τοποθετούμε στη βάση του slow cooker αφού την έχουμε αλείψει με το λάδι. Ρίχνουμε την bbq sauce ανακατεμένη με 1/3 του φλιτζανιού νερό και κλείνουμε με το καπάκι.
Βήμα 3
Το αφήνουμε να ψηθεί στο high για 5 ώρες. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της επιλογής μας, ιδανικά με ψητές ή τηγανητές πατάτες. Εναλλακτικά το ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο σε γάστρα ή σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, τριπλασιάζοντας το νερό και μειώνοντας στο μισό το χρόνο ψησίματος.