Loader

BBQ χοιρινό στο slow cooker

2014-07-06
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 5:00 ω
  • Έτοιμο σε: 7:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

6/7/14

BBQ χοιρινό στο slow cooker για σήμερα και σας το παρουσιάζω με ιδιαίτερη περηφάνια μιας και ξετρελάθηκε και ο καλός μου που όπως σαν έχω ήδη αναφέρει, δεν είναι και από τους πιο εύκολους «πελάτες» . Αυστηρός κριτής του ZannetCooks και της μαγειρικής μου, απόλαυσε το σημερινό φαγάκι με περίσσεια λαχτάρα και τα σχόλια ήταν εξαιρετικά!

slbbqpork (1) slbbqpork (7)

Συστατικά

  • 400gr. Χοιρινή σπάλα, κομμάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι bbq sauce (του εμπορίου)
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βήμα 1

Πασπαλίζουμε το κρέας με τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και το καγιέν και το αλείφουμε τριγύρω με τα χέρια μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια το τοποθετούμε στη βάση του slow cooker αφού την έχουμε αλείψει με το λάδι. Ρίχνουμε την bbq sauce ανακατεμένη με 1/3 του φλιτζανιού νερό και κλείνουμε με το καπάκι.

Βήμα 3

Το αφήνουμε να ψηθεί στο high για 5 ώρες. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της επιλογής μας, ιδανικά με ψητές ή τηγανητές πατάτες. Εναλλακτικά το ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο σε γάστρα ή σε ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, τριπλασιάζοντας το νερό και μειώνοντας στο μισό το χρόνο ψησίματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *