Biryani από την Ινδία
2013-08-02- Κουζίνα: Ινδική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2φλ.ρύζι basmati
2κ.γλ.πάστα σκόρδου
4φλ.χλιαρό νερό ή ζωμός λαχανικών
1κ.γλ.ginger σκόνη
1/2κ.γλ.τσίλι σκόνη
Χυμό 1 λεμονιού
1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
1/3από το ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος
1/3κ.γλ.κανέλα σκόνη
1/2κ.γλ.κύμινο
1κ.γλ.garam masala
200gr.γιαούρτι στραγγιστό
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με το γιαούρτι , το αλατοπίπερο, το garam masala, το κύμινο, τον μαϊντανό και τη σκόνη τσίλι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα την πάστα σκόρδου, την κανέλα, το ginger, την ντομάτα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το χυμό λεμονιού και σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το ρύζι και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα πολλά υγρά περίπου 20 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό.