Black forest cake
2015-10-10- Μερίδες: 6-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
10/10/15
Ετοιμάζοντας επιπλέον ποσότητα από τα Black Forest cupcakes, έχουμε επίσης ένα Black Forest cake που σερβίρεται και σαν πάστα. Αξιοποιούμε το γλυκό του κουταλιού βύσσινο που βρέθηκε στα ράφια της κουζίνας μας για ένα σπιτικό γλυκό πέρα από κάθε φαντασία.
Συστατικά
Μια δόση ζύμης για black forest cupcakes
Μια δόση frosting mascarpone (επικάλυψη)
1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Νιφάδες σοκολάτας για το στόλισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το μείγμα ζύμης σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 18-22 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση, πολύ προσεχτικά.
Βήμα 2
Στρώνουμε με καινούργια λαδόκολλα στην ίδια φόρμα και ακουμπάμε το κάτω μισό του κείκ. Απλώνουμε το γλυκό του κουταλιού και ακουμπάμε το πάνω μισό του κέικ. Απλώνουμε το μείγμα frosting πάνω στο γλυκό και πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και αν θέλουμε μερικά βύσσινα από το γλυκό.
Βήμα 3
Το φυλάμε στο ψυγείο 1-2 ώρες πριν το κόψουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε και να το βάλουμε στην κατάψυξη για να διατηρηθεί μέχρι και 10 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση μεταφέρουμε το γλυκό από την κατάψυξη κατευθείαν στο ψυγείο ώστε να πάρει ομαλά τη θερμοκρασία και να μην πιάσει υγρασία.