Brownies με μπανάνα και σοκολάτα βάφλα
2015-03-27- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
27/3/15
Brownies με μπανάνα και σοκολάτα βάφλα για γλυκές και απολαυστικές γευστικές στιγμές. Που και που νομίζω πως πρέπει να κακομαθαίνουμε λίγο τον εαυτό μας.
Συστατικά
- 1 ώριμη μπανάνα λιωμένη
- 300gr. Κουβερτούρα
- 120gr. Καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 60gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα με βάφλα ή γκοφρέτες σοκολάτας ή πουράκια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τη σοκολάτα σε κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να λιώνει ρίχνουμε την μπανάνα και ανακατεύουμε. Μόλις ενωθεί καλά το μείγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, την σοκολάτα με τη βάφλα ή ότι χρησιμοποιήσουμε και αφήνουμε να σταθεί για 5-6 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το γλυκό ζεστό με παγωτό ή κρύο με σιρόπι της επιλογής μας. Διατηρείται φρέσκο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο για 2-3 ημέρες.