Loader

Brownies με μπύρα Guinness και 3 είδη σοκολάτας

2015-08-30
  • Ποσότητα: 16 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

30/8/15

Brownies με μπύρα Guinness και 3 είδη σοκολάτας, το πιο σοκολατένιο γλύκισμα εδώ και πολύ καιρό από το ZannetCooks.gr. Η μπύρα μη σας φοβίσει καθόλου, αναδεικνύει επιπλέον την γεύση της σοκολάτας και επιτέλους έχουμε και ένα brownie μόνο για ενήλικες!

guinnessbrownies (1) guinnessbrownies (7)

 

Συστατικά

  • 1 κουτάκι μπύρα Guinness ή άλλη μαύρη μπύρα (440ml)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ του φλιτζανιού κακάο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 200gr. Κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 100gr. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 100gr. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι νιφάδες σοκολάτας
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τη μπύρα σε κατσαρολάκι και την αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά , μέχρι να μείνει περίπου 1 φλιτζάνι υγρού. Την αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνουμε πάνω του ένα κομμάτι λαδόκολλα που να προεξέχει ελαφρά, για να βγει πιο εύκολα μετά το ψήσιμο. Βουτυρώνουμε τη λαδόκολλα και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι. Βάζουμε τα 3 είδη σοκολάτας σε μπολ και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων ή λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε πολύ καλά και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και αφού ενωθούν ελαφρά, την μπύρα και τη βανίλια. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα και τα μεταφέρουμε στο ταψάκι που ετοιμάσαμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα και διασκορπίζουμε τις νιφάδες σοκολάτας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το μεταφέρουμε σε πιατέλα ή επιφάνεια κοπής για να το κόψουμε και να το σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *