Loader

Brownies με espresso και κρέμα φουντουκιού

2013-10-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

14/10/13

Καλή εβδομάδα φίλοι μου!!

Δεν μου αρέσει να πηγαίνω με άδεια χέρια, ποτέ όταν, είμαστε καλεσμένοι, ίσως το ίδιο να συμβαίνει και σε εσάς. Πολύ περισσότερο, όταν το «γεμάτα χέρια», δεν είναι κάτι φτιαγμένο από τα δικά μου χεράκια. Προσπαθώ συνήθως να προετοιμάζω αυτό το κάτι, από την προηγούμενη μέρα ώστε να έχω δυνατότητα χρόνου για κάτι άλλο, στην περίπτωση αποτυχίας, γιατί είναι και αυτή μέσα στο πρόγραμμα. Η εμπειρία μου σε αυτό το κομμάτι λέει που 8 στις 10 φορές, όταν βιάζομαι, κάτι πάει στραβά ή μήπως να το πω η γκαντεμιά μου!

Ευτυχώς τα συγκεκριμένα γλυκάκια, ήταν άκρως επιτυχημένα ,κρίνοντας από την αποδοχή τους και φυσικά την κατανάλωση τους και τα καλά λόγια. Τι άλλο να ζητήσει ένας μάγειρας-ζαχαροπλάστης-πειραματιστής-και γενικότερα καλλιτέχνης στην δικιά του κουζίνα(όπως εγώ)!!

Σπιτικά brownies είναι η σημερινή συνταγή, από αυτά που πήγαμε με τον καλό μου κέρασμα στο σπίτι που περάσαμε το Σαββατοκύριακο μας.

Συστατικά  

Για την πρώτη στρώση:

115gr. Βούτυρο

100gr. Κουβερτούρα

1 κουταλιά της σούπας κρέμα φουντουκιού

1 κουταλιά της σούπας espresso σκόνη

1 βανίλια

2 αυγά

2/3 του φλιτζανιού αλεύρι

Μια πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι ζάχαρη (αν θέλουμε βάζουμε καστανή)

Για τη δεύτερη στρώση:

200gr. Τυρί κρέμα

1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη

1 αυγό

1 βανίλια

1 κουταλιά της σούπας κρέμα φουντουκιού

1 κουταλιά της σούπας espresso σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Για την πρώτη στρώση: Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την κουβερτούρα και τα ζεσταίνουμε 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων. Το ανακατεύουμε καλά και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίχνουμε τη βανίλια, το μείγμα κουβερτούρας, την κρέμα φουντουκιού και το espresso.

Βήμα 3

Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που ανακατέψαμε και αφού ενωθούν τα υλικά τα μεταφέρουμε σε ταψί (20Χ20 περίπου), στρωμένο με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα.

Βήμα 4

Για τη δεύτερη στρώση: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη δεύτερη στρώση στο μίξερ ή με κουτάλι, πολύ καλά και το μεταφέρουμε πάνω στην πρώτη στρώση.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 40-45 λεπτά.

Βήμα 6

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίζουμε με λίγο κακάο ή άχνη ζάχαρη. Επίσης μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *