Bulgur Pilaf
2013-08-02- Κουζίνα: Τούρκικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
3φλ.ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
1φλ.πλιγούρι
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα και την πιπεριά και αφού απορροφηθουν λίγο τα υγρά προσθέτουμε το πλιγούρι και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει όπως το ριζότο. Κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά να πιει το νερό του και να φουσκώσει. Το σερβίρουμε ζεστό μόνο του ή ως συνοδευτικό για κάποιο πιάτο με κοτόπουλο. Επίσης συνηθίζεται να το τρώμε μαζί με ξινόγαλο που στην Τουρκία το λένε Ayran (Αριάνι)