Burger με κάσιους και χαλούμι
2015-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 10-12 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
17/6/15
Burger με κάσιους και χαλούμι γιατί ποιος είπε ότι το κρέας είναι απαραίτητο για να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο burger που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όσα έχετε συνηθίσει. Βάλτε τα μέσα σε φρέσκα στρογγυλά ψωμάκια, με φέτες ντομάτας, μαρούλι και σος της αρεσκείας σας ή γιαούρτι και έχετε ένα χορταστικό πιάτο χωρίς τύψεις.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
- 250gr. Χαλούμι τριμμένο
- 1φλιτζάνι κάσιους χοντροτριμμένα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ σκόνη, προαιρετικά
- 2/3 του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σπανάκι. Αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί ελαφρά και το σπανάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χαλούμι με τα κάσιους , τον πελτέ, το κάρυ και αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το σοταρισμένο μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και λίγο λίγο τη φρυγανιά ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα νέο μείγμα που να μπορεί να πλαστεί καλά χωρίς να διαλυθεί.
Βήμα 4
Τα πλάθουμε σαν τα μπιφτέκια και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με σαλάτα εποχής ή ψητά λαχανικά.