Burger τόνου με λιαστές ντομάτες και πιπεριές
2015-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
20/06/15
Burger τόνου με λιαστές ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης φτιαγμένα από τα χεράκια μας με απλά υλικά. Είναι εύκολα, υγιεινά, light, φρέσκα και γεμάτα γεύση.
Συστατικά
- 2 μικρές κονσέρβες τόνου (95gr.)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη (προαιρετικά)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 αυγό
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- Αλατοπίπερο
- 2 κόκκινες ψητές πιπεριές, έτοιμες ή σπιτικές ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
- ¾ του φλιτζανιού σιμιγδάλι ή όσο πάρει
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ αφήνοντας το σιμιγδάλι για το τέλος.
Βήμα 2
Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα συμπαγές που δεν κολλάει στα χέρια.
Βήμα 3
Πλάθουμε στρογγυλά burger και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12-15 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκια σαλάτα εποχής ή σαν κλασικό burger, μέσα σε ψωμάκι με μαρούλι και ντομάτα.