Loader

Burger παντζαριού σε “ψωμάκι” μανιταριών και κέτσαπ sauce

2015-06-28
  • Ποσότητα: 1 1/2 φλιτζάνι sauce/ 8 burger
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

4/7/15

Burger παντζαριού σε «ψωμάκι» μανιταριών και κέτσαπ sauce και ποιος χρειάζεται το κρέας;

beetmushbuns (1) beetmushbuns (4)

Συστατικά  

200gr βρασμένα παντζάρια

200gr.φέτα θρυμματισμένη

2 αυγά

¼ του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα ή όσοπάρει

Αλατοπίπερο

16 μεγάλα μανιτάρια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φύλλα πράσινης σαλάτας της αρεσκείας μας (μαρούλι, λόλα, σπανάκι, ρόκα κ.λ.π.)

Για την κέτσαπ sauce ( 1 ½ φλιτζάνι):

1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι

½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη

¼ του φλιτζανιού κέτσαπ

½ κουταλιά της σούπας κάρυ σκόνη

Αλατοπίπερο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Χυμό ½ λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη sauce ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 2-3 ημέρες.

Βήμα 2

Τρίβουμε, πολτοποιούμε ή ψιλοκόβουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα αυγά, τη φέτα, τον άνηθο, αλατοπίπερο και τελευταία την φρυγανιά. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα που δεν διαλύεται.

Βήμα 3

Πλάθουμε σε μεγάλα burger και ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 14-16 λεπτά.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ κόβουμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε γκριλιέρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 5

Βάζουμε τα μισά μανιτάρια σε πιατέλα και ακουμπάμε πάνω τους λίγα φύλλα πράσινης σαλάτας και από ένα burger. Τοποθετούμε μια γενναιόδωρη κουταλιά από τη sauce και καλύπτουμε με ένα μανιτάρι από πάνω. Σερβίρουμε αμέσως, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *