Carpaccio κολοκυθιών με ανθότυρο και μυρωδικά
2014-07-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(3.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
23/7/14
Carpaccio κολοκυθιών με ανθότυρο και μυρωδικά. Άλλη μια από τις πολλές gourmet προτάσεις του ZannetCooks με τα πιο απλά υλικά της αγοράς, για να εντυπωσιάσουμε χωρίς κόπο.
Συστατικά
- 2-3 μέτρια κολοκυθάκια (πράσινα και κίτρινα)
- Αλατοπίπερο
- Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί
- 2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα
- 1-2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ή άνηθος ψιλοκομμένος
- ¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μπολ με καπάκι. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Το φυλάμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο ή μπολ και ραντίζουμε με το μισό λάδι. Διασκορπίζουμε το τυρί και τα μυρωδικά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με εξτρά πιπέρι αν θέλουμε.