Channa masala ή ρεβύθια από την Ινδία
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Chana masala ή chole masala είναι ένα δημοφιλές πιάτο λαχανικών στην πακιστανική και ινδική κουζίνα. Έχει ως κύριο συστατικό τα ρεβύθια. Είναι αρκετά πικάντικο με μια ξινή νότα εσπεριδοειδών. Το πιάτο βρίσκεται σε όλη τη νότια Ασία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη βόρεια Ινδία και τον Πακιστάν.
Συστατικά
1 ½ φλ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς
Λάδι
Αλατοπίπερο
2καυτερές πιπεριές ολόκληρες (εγώ βάζω αποξηραμένες)
1κ.γλ.κύμινο
1πρέζα κανέλα
Χυμό 1 λεμονιού και όσο επιπλέον θέλετε για το σερβίρισμα
2φύλλα δάφνης
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
2κ.σ.κόλιαντρος σκόνη
15ντοματίνια ολόκληρα
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.γλ.garam masala (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ στα εθνικ προϊόντα διατροφής)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και τα ντοματίνια. Ραντίζουμε με λάδι και το χυμό του λεμονιού. Πασπαλίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα 30 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη χυλωμένη σουπίτσα. Πριν την σερβίρουμε αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τις πιπεριές αν δεν θέλουμε να είναι πολύ πικάντικο το πιάτο. Τρώγεται ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.