Loader

Cheesecake cookies

2015-11-29
  • Ποσότητα: 12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

3/12/15

Cheesecake cookies με μπισκότα που περίσσεψαν ή που θα αγοράσουμε μόνο και μόνο για αυτή τη συνταγή.

cheesecakecookies (1) cheesecakecookies (2)

 

Συστατικά

  • 175gr. μπισκότα της αρεσκείας μας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 120gr. τυρί κρέμασε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
  • ½- 2/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα αλέθουμε να γίνουν σαν αλεύρι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι και το baking και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ασπράδι. Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου, σιγά σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 3

Με ένα εργαλείο για μπάλες παγωτού, παίρνουμε από μια δόση του μείγματος και την ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Πιέζουμε με το μεγάλο δάχτυλο στο κέντρο κάθε μπισκότου να σχηματιστεί μια λακκούβα.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ ή στο multi την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε το μείγμα στις λακκούβες που δημιουργήσαμε στα μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μοιράζουμε στο κέντρο κάθε μπισκότου, μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού που θα επιλέξουμε για να σερβίρουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε πάνω σε κάθε μπισκότο, ψιλοκομμένες φράουλες ή άλλο φρούτο της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *