Loader

Chocolate chip cookies

2015-10-18
  • Ποσότητα: 18 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 12λ
  • Έτοιμο σε: 27λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

24/10/15

Τα chocolate chip cookies μου όσο πάνε και καλυτερεύουν. Κι αν ο καλός μου συνεχίζει να τα αγνοεί εγώ θα επιμένω. Τραγανομαλακά cookies να βυθίζεται το δόντι μέσα στην γλύκα του. Δοκιμάστε τα και όπως είπαμε, το νου σας στη ζύμη, είναι το Α και το Ω για την επιτυχία.

cookies6 (1) cookies6 (3)

Συστατικά

  • ¾ του φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 και ¾ του φλιτζανιού αλεύρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε τα δυο είδη ζάχαρης με το βούτυρο στο μίξερ και μόλις ενωθούν, ρίχνουμε το αυγό και τη βανίλια.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και το baking και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Βήμα 3

Με το εργαλείο για τις μπάλες του παγωτού (scoop), παίρνουμε όση ποσότητα από τη ζύμη χωράει και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, σε λίγη απόσταση μεταξύ τους μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 12-13 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *