Loader

Cookies βρώμης με παρμεζάνα και δενδρολίβανο

2013-09-25
  • Ποσότητα: 21
  • Μερίδες: 7-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 22λ
  • Έτοιμο σε: 37λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1 φλιτζάνι βρώμη

¼ του φλιτζανιού χλιαρό νερό

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 αυγό χτυπημένο

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις

Μια πρέζα αλάτι

¼ της κουταλιάς του γλυκού σόδα φαγητού

3 κουταλιές  του γλυκού φυλλαράκια δενδρολίβανου, χοντροκομμένα

Μια πρέζα πιπέρι

½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Χοντρό αλάτι για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη και το νερό. Τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, την καστανή ζάχαρη και το αυγό. Τα μεταφέρουμε στο μείγμα βρώμης και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 3

Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο, το δενδρολίβανο, τη σόδα και τέλος την παρμεζάνα.

Βήμα 4

Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αρχικό μας μείγμα , ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή και με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 5

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 21 περίπου μπαλάκια, μεγέθους ενός καρυδιού και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί δεν φουσκώνουν τόσο πολύ. Τα πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας να πλατύνουν και τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι.

Βήμα 6

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 22 λεπτά , αν τα θέλετε πιο τραγανά ή γύρω στα 17 για να είναι πιο αφράτα.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.frugalfoodiefamily.com/2012/05/09/savory-asiago-rosemary-cookies-and-lets-make-a-deal/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *