Cookies με σοκολατάκια που έμειναν
2015-10-18- Ποσότητα: 18-20 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 18λ
- Έτοιμο σε: 1:03 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
22/10/15
Cookies με σοκολατάκια που έμειναν είναι ως τώρα φίλοι μου η καλύτερη μου προσπάθεια για αφράτα και μαλακά cookies,σύμφωνα πάντα με τα γούστα του καλού μου άντρα. Αναλογιζόμενοι δε σήμερα, πόσες πραγματικά πολλές δοκιμές έχει κάνει ο κακομοίρης μέχρι να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι πραγματικά απίστευτο. Το σημαντικό είναι όμως ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και συνεχίζουμε την προσπάθεια δυναμικά.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
- ¾ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 βανιλίνη
- 340gr. Σοκολατάκια που έμειναν χοντροκομμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα και το κρατάμε στην άκρη. Επίσης χτυπάμε τον κρόκο με το ολόκληρο αυγό, τα ανακατεύουμε με το γάλα και τη βανιλίνη και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε σιγά σιγά πρώτα το μείγμα αυγού και έπειτα το μείγμα αλευριού για 1-2 λεπτά. Πρέπει να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική αλλά σκληρή. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε γεμάτες κουταλιές της σούπας από τη ζύμη στο ταψί, σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη. Ψήνουμε για 16-18 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μεταφέρουμε σε πιατέλα και να σερβίρουμε.