Cookies με σοκολατένια αυγά
2015-04-06- Ποσότητα: 45 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 12λ
- Έτοιμο σε: 37λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
10/4/15
Αυτά τα cookies με σοκολατένια αυγά είναι ότι πραγματικά ότι πιο πασχαλινό ετοίμασα φέτος. Θα τα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και δεν θα μείνει ψίχουλο.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- ¾ του φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κρόκος αυγού
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
- 2 συσκευασίες χρωματιστά σοκολατένια αυγά
Οδηγίες
Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τη σόδα και το αλάτι.
Βήμα 2
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό και έπειτα τον κρόκο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα από αλεύρι μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Βήμα 4
Ακουμπάμε από μια μικρή κουταλιά της σούπας, σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους και ακουμπάμε πιέζοντας από 1-2 σοκολατένια αυγά.
Βήμα 5
Ψήνουμε στους 170C για 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν οι άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγή συσκευασία.