Loader

Cookies με τυρί κρέμα και κομματάκια σοκολάτας

2015-10-18
  • Ποσότητα: 30 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:15 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 2:25 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

19/10/15

Cookies με τυρί κρέμα και κομματάκια σοκολάτας και αποφάσισα να κάνω όσες προσπάθειες χρειαστεί μέχρι να κάνω το τέλειο soft cookie για τον άντρα μου. Για όσους είναι λάτρεις του είδους ίσως γνωρίζουν σε ποιο προϊόν αναφέρομαι. Οι φωτογραφίες αυτής της πρώτης προσπάθειας (που καταγράφω γιατί έχουν προηγηθεί πολλές άλλες στο παρελθόν που δεν ήταν και τόσο επιτυχείς) δείχνουν ακριβώς το αποτέλεσμα. Εγώ τα έφαγα (τι να έκανα;), ο καλός μου δεν ενθουσιάστηκε καθόλου και να δούμε.

creamchocookies (1) creamchocookies (4)

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ του φλιτζανιού τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανιλίνη
  • 2 κουταλιές του γλυκού corn flour
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα φαγητού
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνι χοντροτριμμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο , το τυρί κρέμα, τα δυο είδη ζάχαρης, το αυγό και τη βανιλίνη. Χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

Βήμα 2

Με μια σπάτουλα καθαρίζουμε τα πλαϊνά του κάδου και προσθέτουμε το αλεύρι, το corn flour , τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε άλλο 1 λεπτό και ρίχνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Βήμα 3

Με ένα βρεγμένο κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα σε μπισκότα τα οποία ακουμπάμε πάντα σε λαδόκολλα, το ένα πάνω στο άλλο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο από 2 ώρες μέχρι 5 ημέρες.

Βήμα 4

Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 8-10 λεπτά το πολύ, ακόμα κι αν δεν φαίνεται να έχουν πάρει χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και σερβίρουμε ή φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *