Loader

Cookies με δημητριακά που έμειναν

2016-10-04
  • Ποσότητα: 35-40 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 11λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

4/10/16

Cookies με δημητριακά που έμειναν και γενικά ότι έμεινε σε ντουλάπια και ψυγείο. Ταιριάζουν πολλά υλικά γι΄αυτό ψάξτε καλά. Μην διστάσετε να βάλετε και 2-3 ειδών δημητριακά που έχετε από λίγα στο κάθε ένα. Τα cookies της «ανακύκλωσης» θα γίνουν τα λατρεμένα της οικογένειας.

cercookies-3 cercookies-7

Συστατικά

  • ½ ζάχαρη λευκή
  • ¾ καστανή ζάχαρη
  • 250gr. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 4 φλιτζάνια διάφορα δημητριακά (ελαφρά κοπανισμένα αν είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος)
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας ή νιφάδες και /ή ξηροί καρποί και/ ή κερά φρούτα της αρεσκείας μας (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης στο μίξερ ή σε μίξερ χειρός. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Με το scoop του παγωτού (το κουτάλι για της μπάλες δηλαδή), παίρνουμε αντίστοιχη ποσότητα από το μείγμα και την ακουμπάμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 3

Μόλις τελειώσει όλο το μείγμα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 9-11 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσουν 1-2 λεπτά και τα βγάζουμε από το ταψί για να σερβίρουμε ή να αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές σκεύος για περισσότερη φρεσκάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *