Cookies με δημητριακά που έμειναν
2016-10-04- Ποσότητα: 35-40 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 11λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4.3 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
4/10/16
Cookies με δημητριακά που έμειναν και γενικά ότι έμεινε σε ντουλάπια και ψυγείο. Ταιριάζουν πολλά υλικά γι΄αυτό ψάξτε καλά. Μην διστάσετε να βάλετε και 2-3 ειδών δημητριακά που έχετε από λίγα στο κάθε ένα. Τα cookies της «ανακύκλωσης» θα γίνουν τα λατρεμένα της οικογένειας.
Συστατικά
- ½ ζάχαρη λευκή
- ¾ καστανή ζάχαρη
- 250gr. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
- Μια πρέζα αλάτι
- 4 φλιτζάνια διάφορα δημητριακά (ελαφρά κοπανισμένα αν είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος)
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας ή νιφάδες και /ή ξηροί καρποί και/ ή κερά φρούτα της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης στο μίξερ ή σε μίξερ χειρός. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 2
Με το scoop του παγωτού (το κουτάλι για της μπάλες δηλαδή), παίρνουμε αντίστοιχη ποσότητα από το μείγμα και την ακουμπάμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 3
Μόλις τελειώσει όλο το μείγμα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 9-11 λεπτά.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσουν 1-2 λεπτά και τα βγάζουμε από το ταψί για να σερβίρουμε ή να αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές σκεύος για περισσότερη φρεσκάδα.