Loader

Crackers γραβιέρας με λιαστή ντομάτα και βασιλικό

2014-02-20
  • Ποσότητα: 30 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

20/02/14

Crackers γραβιέρας με λιαστή ντομάτα και βασιλικό, η σημερινή πρόταση του cookmania ,που όπως έχετε διαπιστώσει, αρέσκεται στα τραγανά snacks!

basilsundriedcrack (18)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής, σικάλεως ,για πίτες ή άλλο της προτίμησης μας
  • Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
  • 1/3 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη και λίγη ακόμα για το ψήσιμο
  • Σουσάμι για το ψήσιμο
  • 3 κουταλιές της σούπας λιαστές ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ξερός ή ¼ του φλιτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 2 είδη αλευριού. Ρίχνουμε το λάδι, το τυρί, τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, αλατοπίπερο και το νερό. Τα ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά , όχι όμως για πολύ ώρα , μην γίνει σφιχτή η ζύμη.

Βήμα 2

Μοιράζουμε τη ζύμη στα 2 και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια πλάστη σε μακρόστενο σχήμα όσο το ταψί που θα το ψήσουμε. Αν έχουμε μικρά ταψιά χωρίζουμε την αρχική ζύμη σε περισσότερα κομμάτια .

Βήμα 3

Απλώνουμε κάθε φύλλο που ανοίγουμε στο ταψί αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα ανάλογου μεγέθους. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και με λίγο ακόμα τυρί. Με ένα πιρούνι πιέζουμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-23 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε προσεχτικά στα κομμάτια που χαράξαμε . Τα φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος για αρκετές μέρες.

basilsundriedcrack (13)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *