Crostini με παντζάρια και τυρί κρέμα
2013-12-23- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
25/12/13
Ορεκτικό και πολύ ορεχτικό crostini με παντζάρια και τυρί κρέμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας!
Συστατικά
2 μέτρια παντζάρια με τα χόρτα τους
12-15 φέτες από μπαγκέτα
100gr. Τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή κατσικίσιο τυρί ή ότι λευκό μαλακό τυρί έχουμε
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα παντζάρια σε μπόλικο νερό για 20-25 λεπτά. 2-3 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και τα χόρτα τους και τα σουρώνουμε.
Βήμα 2
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το τυρί με το χυμό λεμονιού, λίγο αλατοπίπερο και το λάδι.
Βήμα 3
Φρυγανίζουμε το ψωμί και σερβίρουμε, ψωμάκι αλειμμένο με κρέμα τυριού, μια φέτα παντζάρι, ένα φύλλο από χόρτα παντζαριού και λίγο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.
Προσαρμογή συνταγής :
http://whiteonricecouple.com/recipes/beet-greens-goat-cheese-crostini/