Loader

Dip κολοκύθας με γιαούρτι και ταχίνι

2014-03-27
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο μπολ
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

27/3/14

Dip κολοκύθας με ταχίνι και γιαούρτι. Θρεπτικό, νόστιμο και εύκαιρο στο ψυγείο μας σαν σνακ για όλες τις ώρες. Αν δε, παραλείψουμε το γιαούρτι, έχουμε ένα νηστήσιμο ντιπάκι για τα λαχανικά ή το φρυγανισμένο ψωμί μας ή ακόμα και ένα ορεκτικό για να ξεκινήσει νόστιμα το τραπέζι που θα στρώσουμε.

squashtahinidip (3)

Συστατικά

  • 1 μέτρια κολοκύθα
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μικρό κεφάλι σκόρδο (8-10 σκελίδες με τη φλούδα)
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Την ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ακουμπάμε το σκόρδο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ραντίζουμε με λίγο λάδι. Το τυλίγουμε και το ακουμπάμε και αυτό στο ταψί.

Βήμα 3

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά η ψίχα της κολοκύθας ενώ το σκόρδο το βγάζουμε περίπου στα 10-12 λεπτά.

Βήμα 4

Βάζουμε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ελαφρά. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα , την κόβουμε σε κομμάτια και την βάζουμε και αυτή στο multi. Επίσης πιέζουμε τις σκελίδες του σκόρδου με τα δάχτυλα να φύγει η φλούδα και ρίχνουμε την ψημένη ψίχα στο υπόλοιπο μείγμα. Χτυπάμε να ενωθούν καλά τα υλικά και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.

Βήμα 5

Το μεταφέρουμε σε μπολ και σερβίρουμε αμέσως με ψημένες πιτούλες ή λαχανικά. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με διάφορους σπόρους όπως σουσάμι, ψίχα ηλιόσπορου και επιπλέον πάπρικα. Αν νηστεύουμε απλά παραλείπουμε το γιαούρτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *