Dip κόκκινης πιπεριάς με μελιτζάνα
2013-07-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
5πιπεριές Φλωρίνης
1μεγάλη μελιτζάνα
6ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
4σκελ.σκόρδο
2κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
1κ.γλ.πάπρικα
1/4κ.γλ.πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
2κ.σ.λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε και τις μελιτζάνες στη μέση και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Δίπλα ακουμπάμε τις πιπεριές. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο βάζουμε τις πιπεριές σε ένα καθαρό σακουλάκι και το κλείνουμε για λίγα λεπτά ώστε να αφαιρεθεί αμέσως η πέτσα τους. Τις βάζουμε στο multi μαζί με την ψίχα που θα καθαρίσουμε από τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Το σερβίρουμε με κρακεράκια ή ψημένο ψωμί, σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερό.