Dip ψημένης μελιτζάνας με ντομάτα
2013-07-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Μπορούμε εναλλακτικά από το multi να ψιλοκόψουμε όλα τα λαχανικά στο χέρι για πιο χειροποίητη εκτέλεση.
Συστατικά
2μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση
1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
3σκελ.σκόρδο
1/3φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το ψήσιμο
Αλατοπίπερο
1 ½ κ.σ.ξύδι
1μέτρια ντομάτα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 30-40 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε την ψίχα. Την βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος ή μπολ αποθήκευσης με καπάκι για να την βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται μέχρι και μια βδομάδα.