Dip ψητού σκόρδου με λιαστές ντομάτες
2013-07-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
7σκελ.σκόρδο ολόκληρες με τη φλούδα
2κ.σ.λάδι
10λιαστές ντομάτες
1/4φλ.λευκό κρασί
200γρ.τυρί κρέμα
1φρέσκο κρεμμύδι
Αλατοπίπερο
80γρ.παρμεζάνα τριμμένη
Crackers ,κριτσίνια και διάφορα αλμυρά σνακ
Οδηγίες
Βήμα 1
Τυλίγουμε το σκόρδο σε ένα αλουμινόχαρτο με λίγο από το λάδι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφλουδίζουμε. Το ρίχνουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά. Το σερβίρουμε με διάφορα αλμυρά σνακ της αρεσκείας μας και το διατηρούμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες.