Dip κολοκύθας με φέτα και λιαστές ντομάτες
2014-12-23- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
23/12/14
Dip κολοκύθας με φέτα και λιαστές ντομάτες γιατί δεν χρειάζονται περιττά λιπαρά και συντηρητικά για να έχουμε γεύση στο γιορτινό μας τραπέζι. Το σερβίρουμε στην αρχή του γεύματος μαζί με κριτσίνια ή φρέσκα ψωμάκια της επιλογής μας, για ένα νόστιμο ορεκτικό.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι ψημένη κολοκύθα
- 120gr. Φέτα
- 5-6 λιαστές ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- ½ κουταλιά του γλυκού εστραγκόν
- ½ κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς
- ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Αλατοπίπερο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπεριά καυτερή
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λίγα λίγα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε να γίνουν κρέμα. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 3-4 ημέρες.
Βήμα 2
Το σερβίρουμε με nachos, crackers ή λαχανικά κομμένα σε στικάκια. Επίσης είναι εξαιρετικό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.