Διπλοψημένα κράκερς τυριού
2016-02-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 30-40 τεμάχια
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:30 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
- Έτοιμο σε: 3:25 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/3/16
Διπλοψημένα κράκερς τυριού με μείγμα αλευριού, ολικής και σίκαλης για σήμερα. Τραγανά, όσο χρειάζεται με έντονη γεύση των τυριών και των μυρωδικών, ιδανικό συνοδευτικό για σούπες.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι ανάμεικτο αλεύρι, ολικής άλεσης και σίκαλης
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- Αλατοπίπερο, κατά βούληση
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι γκούντα ή άλλο μαλακό τυρί τριμμένο
- 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι και το φυλάμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, τα τυριά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα ψωμιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά.
Βήμα 3
Μόλις κρυώσει, καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
Βήμα 4
Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα με το ψημένο μείγμα και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Βήμα 5
Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για να γίνουν ακόμα πιο τραγανά και σερβίρουμε, σκέτα, με σούπες και λαδερά ή όπως αλλιώς προτιμάτε.