Loader

Διπλοψημένο κοτόπουλο με πατάτες

2016-03-16
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 55λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

17/3/16

Διπλοψημένο κοτόπουλο με πατάτες όχι όμως και στο διπλάσιο χρόνο. Αντιθέτως το κλασικό μας κοτοπουλάκι και πατατούλες φούρνου με την σημερινή μας συνταγή γίνεται σε λιγότερο από μια ώρα.

dblbkdchick (3) dblbkdchick (7)

Συστατικά

  • 2 μπούτια κοτόπουλο, κομμένα στη μέση
  • 3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
  • 4-5 πιπεριές διάφορες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ½ φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε τις πατάτες και τις πιπεριές.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και βάζουμε εκεί το τηγάνι, χωρίς το καπάκι. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει το φαγητό ωραίο χρώμα.

Βήμα 4

Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *