Δροσερό γκοφρετογλυκό
2016-05-08- Μερίδες: 8-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
8/5/16
Τι να ετοιμάσουμε για τη γιορτή της μητέρας φέτος; Δροσερό γκοφρετογλυκό που θα φάμε σαν γλυκό αλλά και σαν παγωτό είναι μια πολύ καλή ιδέα που συμβαδίζει τέλεια με την εποχή.Είναι εύκολο, μπισκοτένιο και θα αρέσει σε όλους.
Συστατικά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουτιά morfat σαντιγί
- 1-2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ½ φλιτζάνι γκοφρέτες σοκολάτας, χοντροκομμένες
- 200gr. κουβερτούρα
- 1 ½ πακέτο μπισκότα απλά (περίπου)
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροτριμμένα
- Γάλα για τα μπισκότα
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την φυλάμε ζεστή. Χτυπάμε στο μίξερ το morfat με το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
Βήμα 2
Απλώνουμε μια στρώση ελαφρώς βρεγμένα σε γάλα μπισκότα σε πυρέξ, ταψάκι ή άλλο μακρόστενο σκεύος της επιλογής μας. Τα καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με γκοφρέτες, αμύγδαλα και σοκολάτα.
Βήμα 3
Συνεχίζουμε με μια στρώση βρεγμένα μπισκότα και ομοίως με πριν μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να ολοκληρώσουμε με λιωμένη σοκολάτα.
Βήμα 4
Το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει εντελώς και να «δέσει». Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν το έχουμε στην κατάψυξη το διατηρούμε περισσότερες μέρες και το βγάζουμε 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε για να μπορούμε να το κόψουμε ομοιόμορφα.