Mπανανογλυκό με καρύδα
2017-01-24- Μερίδες: 4-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Εύκολο μπανανογλυκό με καρύδα για να φτιάξετε με λίγα και απλά υλικά και να ενθουσιαστούν μεγάλοι και μικροί.
Συστατικά
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 120gr. εβαπορέ (όχι αραιωμένο)
- 60gr. ζάχαρη
- 75gr. ινδοκάρυδο
- 3 αυγά
- Λίγο βούτυρο για τη φόρμα/ ταψί
- Τριμμένη σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα.
Βήμα 2
Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια και τις απλώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με το μείγμα καρύδας να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 περίπου λεπτά.
Βήμα 4
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 4-5 λεπτά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα ή την άχνη Το αφήνουμε στην άκρη 10-15 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Φυλάμε στο ψυγείο, αφού κρυώσει τελείως, για 4-5 ημέρες.