Εύκολο τηγανητό ρύζι
2017-02-15- Κουζίνα: Ελληνική, Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
16/2/17
Εύκολο τηγανητό ρύζι σαν αυτό που παραγγέλνετε απ’ έξω, αλλά πιο οικονομικό, νόστιμο και υγιεινό. Με ρύζι ή κοτόπουλο που σας έμεινε αλλά και διάφορα λαχανικά έχετε πολύ απλά ένα καινούργιο πιάτο στο τραπέζι σας που θα το μαγειρέψετε πολλές φορές, πιστέψτε με.
Συστατικά
- 1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο ή λιανισμένο
- 2/3 του φλιτζανιού αρακάς
- 2/3 του φλιτζανιού καλαμπόκι
- 1 ½ φλιτζάνι basmati μαγειρεμένο
- 300gr. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας soya sauce και επιπλέον για το σερβίρισμα
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη
- 2-3 αυγά
- 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα (προαιρετικά)
- Αλατοπίπερο
- Σουσάμι για το σερβίρισμα
- Chives ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε αντικολλητικό φαρδύ τηγάνι ώστε να αποκτήσουμε μια πολύ λεπτή ομελέτα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε λωρίδες.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε wok ή βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά και για άλλα 2 λεπτά τα μανιτάρια ή μέχρι να απορροφήσουν τα πολλά υγρά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον αρακά, το καλαμπόκι, το ρύζι και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στη φωτιά για 4-6 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τη soya, τη σκόνη σκόρδου και το τσίλι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά μια ρίχνουμε τις λωρίδες της ομελέτας.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε προσεχτικά να μην διαλυθούν και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με σουσάμι, φρέσκα κρεμμύδια ή chives και επιπλέον soya sauce.