Loader

Φακές με κινόα και ντοματίνια

2016-10-19
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

19/10/16 

Στο δίλημμα που να εντάξω την συγκεκριμένη συνταγή, όσπρια ή σαλάτα, αποφάσισα να μην απαντήσω εγώ αλλά να το αφήσω στη δική σας κρίση. Φακές με κινόα και ντοματίνια για σήμερα φίλοι μου και σας υπόσχομαι να το λατρέψετε. Είναι απόλυτα χορταστική συνταγή μιας και τόσο οι φακές αλλά και το κινόα είναι γεμάτα πρωτεΐνη. Επίσης καταναλώνεται για αρκετές μέρες αν φυλάξετε τα υλικά στο ψυγείο, οπότε είναι ιδανική για εμάς τους πολυάσχολους.

quinlent-1 quinlent-6

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 1 ½ φλιτζάνι ντοματινία, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι ψίχα πασατέμπο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ξεπλένουμε το κινόα και το βάζουμε με 2 φλιτζάνια νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, με κλειστό καπάκι. Μαγειρεύουμε 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ξεπλένουμε τις φακές και τις ρίχνουμε με μπόλικο νερό σε ένα σκεύος να πάρουν βράση. Μαγειρεύουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές χωρίς να λιώνουν. Τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Χτυπάμε πολύ καλά το λάδι με το ξύδι, το κύμινο, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάζουμε σε μπολ τις φακές, το κινόα, τα ντοματίνια και τον πασατέμπο, ανακατεμένα ή όπως προτιμάμε. Περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ή αφήνουμε να ανακατευτεί στο τραπέζι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *