Μοσχαρίσια φιλετάκια με δροσερή ελιοσαλάτα
2016-03-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
31/3/16
Μοσχαρίσια φιλετάκια με δροσερή ελιοσαλάτα για ένα ιδανικό γεύμα ή δείπνο, σε πολύ λίγο χρόνο. Όπως πάντα υγιεινές και θρεπτικές προτάσεις.
Συστατικά
- 2 μοσχαρίσια φιλέτα (200gr. Το κάθε ένα, το πολύ)
- 1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2/3 του φλιτζανιού πράσινες ελιές, κομμένες σε ροδέλες
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά της σούπας ξύδι
- Χυμό ½ λεμονιού
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια και τα ψήνουμε σε γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι με τη μισή κουταλιά λάδι, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή όσο ψημένα προτιμάμε.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν έχουμε χρόνο τα φυλάμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να ενωθούν οι γεύσεις.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τα φιλετάκια αμέσως μοιράζοντας από πάνω την ελιοσαλάτα. Επίσης μπορούμε να ακουμπήσουμε τα φιλετάκια και την ελιοσαλάτα πάνω σε σαλάτα ρόκα ή άλλη πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας για ένα πλούσιο και θρεπτικό πιάτο.