Μοσχαρίσια φιλετάκια με λάχανο stir fry
2016-06-06- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
6/6/16
Μοσχαρίσια φιλετάκια με λάχανο stir fry για ένα γρήγορο αλλά καθόλου πρόχειρο πιάτο.
Συστατικά
- 250gr. Μοσχαρίσιο φιλέτο ή κομμάτι χωρίς λίπος και κόκαλο
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 3 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο ή λάδι για wok
- 1 κουταλιά της σούπας soya sauce και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι ρυζιού ή λευκό ξύδι
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα
- 2 φλιτζάνια λάχανο τριμμένο ή ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με καπάκι τη soya, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το ρυζόξιδο , τη σκόνη σκόρδου και μια κουταλιά από το λάδι.
Βήμα 2
Κόβουμε το κρέας σε φέτες ,το βάζουμε μέσα στην μαρινάδα και ανακατεύουμε ελαφρά. Το φυλάμε στο ψυγείο 20-30 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά από το λάδι στο wok και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το λάχανο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και ακουμπάμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος αφού τα τινάξουμε ελαφρά από τη μαρινάδα. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά ή ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλουμε.
Βήμα 5
Ρίχνουμε το μείγμα λάχανου στο σκεύος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας αν θέλουμε λίγη soya sauce.