Fish & chips φούρνου
2015-03-18- Κουζίνα: Αγγλική, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
19/3/15
Fish & chips φούρνου γιατί μπορούμε και θέλουμε να κάνουμε το αγαπημένο μας πιάτο, πιο υγιεινό, χωρίς να χάσει καθόλου από τη γεύση του. Θα το λατρέψουν τα παιδιά και μπορούμε να το σερβίρουμε στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, νόστιμα και χωρίς τη ανεπιθύμητη μυρωδιά του τηγανιού στο σπίτι, όπως εγώ.
Συστατικά
για το ψάρι:
450gr. Φιλέτο μπακαλιάρου κομμένο σε κομμάτια
1 αυγό χτυπημένο
½ φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Για τις πατάτες :
4-5 μέτριες πατάτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη
Αλατοπίπερο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το ψάρι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλατοπίπερο. Βυθίζουμε τα κομμάτια του ψαριού πρώτα στο μείγμα αυγού και έπειτα στο μείγμα φρυγανιάς.
Βήμα 3
Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ρανίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230C για 7 λεπτά. Τα αναποδογυρίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 4
Για τις πατάτες: Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις κόβουμε στα 8 γωνίες.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα , το τσίλι και λίγο αλατοπίπερο. Βυθίζουμε τις πατάτες στο λάδι και τις τινάζουμε ελαφρά.
Βήμα 6
Τις περνάμε έπειτα από το αλεύρι και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για20-25 ή μέχρι να ροδοκοκινήσουν.
Βήμα 7
Σερβίρουμε το ψάρι με τις πατάτες ζεστές με σαλάτα ,σκέτα ή σάλτσα της αρεσκείας μας.