Φοκάτσια μεσογειακή με ψητές πιπεριές
2013-11-12- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Ποσότητα: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
12/11/13
Ένα εκλεκτό ψωμί για σήμερα στο τραπέζι μας, που είναι τελικά κάτι μεταξύ ιταλικής φοκάτσιας και της δικής μας λαγάνας. Μεσογειακή focaccia θα έλεγα, μιας και τα υλικά είναι κοινά και για τις δυο χώρες.
Ρίχνουμε τον ηλιόσπορο , τον παπαρουνόσπορο , τις πιπεριές και την πάπρικα χωρίς να τα τσιγκουνευτούμε καθόλου και το αποτέλεσμα θα απογειώσει τη γεύση μας, εγγυημένα!
Το πιο κατάλληλο συνοδευτικό μιας σούπας λαχανικών ή απλά σαν το κλασικό ψωμάκι.
φοκάτσια
Συστατικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Μια πρέζα ζάχαρη
½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
½ κουταλιά του γλυκού μαγιά ξερή
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 αυγό
Για την επικάλυψη
Τον κρόκο 1 αυγού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ψίχα ηλιόσπορου
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
3 πιπεριές κέρατο ψητές ή Φλωρίνης από βάζο ή άλλες της προτίμησης μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Βήμα 2
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και τα ρίχνουμε στο κέντρο της λακκούβας μαζί με το αυγό ανακατεμένο με το λάδι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια και την αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε άλλη μισή ώρα.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε τον κρόκο με το λάδι καλά και αλείφουμε με ένα πινέλο. Διασκορπίζουμε τις πιπεριές από πάνω και τις πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια να μπουν στη ζύμη.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο, τον παπαρουνόσπορο και την πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.
Προσαρμογή συνταγής :