Loader

Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

2016-03-04
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:20 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 2:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

10/3/16

Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης για να αντικαταστήσουμε την παραδοσιακή λαγάνα με ένα ψωμάκι μεσογειακό, νόστιμο και πραγματικά πικάντικο.

focspelt (4) focspelt (7)

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ του φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαγιά σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
  • ¼ του φλιτζανιού ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • ¼ του φλιτζανιού πιπεριές jalapenos (από βάζο), ψιλοκομμένες ή ότι πιπεριές θέλουμε

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με το νερό και το μέλι και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη μέχρι να αφρίσει ελαφρά το μείγμα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα δυο είδη αλευριών και το αλάτι και ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε μια μπάλα και την τοποθετούμε σε φαρδύ ελαφρά λαδωμένο μπολ. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη για 1- 1 ½ ώρα.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι με τις πιπεριές, τις ελιές και το βασιλικό και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Απλώνουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και πιέζουμε με τα δάχτυλα να κάνει λακκούβες σε διάφορα σημεία. Απλώνουμε το μείγμα ελαιόλαδου που ετοιμάσαμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ή κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *