Fusilloni με pesto από κολοκυθάκια
2014-04-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 βάζο pesto
- Μερίδες: ζυμαρικά για 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
26/4/14
Τα fusilloni με pesto από κολοκυθάκια δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια μεγαλύτερη έκδοση των ζυμαρικών fusilli ή όπως συνηθίζουμε να λέμε στη χώρα μας, βίδες. Μεγάλες βίδες για σήμερα το μενού μαζί με ένα άκρως δροσερό και ελαφρύ pesto από κολοκυθάκια. Στο ZannetCooks τα κάνουμε όλα pesto και μας αρέσει πολύ!!
Συστατικά
Για τα ζυμαρικά (για 2 άτομα):
160gr. Fusilloni ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 ½ φλιτζάνια ανάμικτα κατ/να λαχανικά
2/3 του φλιτζανιού pesto από κολοκυθάκια
Ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Για το pesto (1 βάζο):
2 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός
Αλατοπίπερο
50gr. Παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
Χυμός ½ λεμονιού
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για την συντήρηση
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα ζυμαρικά: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μισό χρόνο από τον αναγραφόμενο ρίχνουμε τα λαχανικά. Τα σουρώνουμε όλα μαζί. Ακουμπάμε το σκεύος πάνω στο ζεστό, σβηστό πλέον μάτι και ρίχνουμε το pesto. Προσθέτουμε το μείγμα ζυμαρικών λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Βήμα 2
Για το pesto: Ακουμπάμε τα κολοκυθάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 200C για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο multi. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά να ενωθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
Βήμα 3
Το μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο. Το φυλάμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες ή το σερβίρουμε αμέσως με ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή κράκερς και σνακς της προτίμησης μας.