Γέμιση με ψωμί και καρύδια
2016-12-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
30/12/16
Γέμιση με ψωμί και καρύδια για τη γαλοπούλα μας φέτος. Απλά, λιτά και χαμηλού κόστους. Είναι ιδανική στην περίπτωση που έχετε καλεσμένους χορτοφάγους, αφού μπορεί να ψηθεί και ξεχωριστά από το κρέας. Τα καρύδια από την άλλη δίνουν την αίσθηση κιμά και έτσι κανείς δεν θα μείνει ανικανοποίητος.
Συστατικά
- ½ κιλό ψωμί κομμένο σε κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα
- 2 κρεμμύδια τριμμένα ή ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
- ¼ του φλιτζανιού πεκορίνο τριμμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα καρύδια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όλα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ζωμό, το πεκορίνο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κυβάκια του ψωμιού.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη 10-15 λεπτά να απορροφήσει τα πολλά υγρά. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τη γαλοπούλα μας ή το απλώνουμε σε ταψάκι όπου και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Στην πρώτη περίπτωση ψήνουμε μαζί με το υπόλοιπο φαγητό, ενώ στη δεύτερη σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να κάνει κρούστα η επιφάνεια.