Γλυκό γεμιστό ψωμί
2016-12-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Ποσότητα: 2 μεγάλα ψωμιά
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
23/12/16
Γλυκό γεμιστό ψωμί με γλυκό του κουταλιού που δεν ξέρουμε πώς να αξιοποιήσουμε. Με την ίδια ζύμη από το ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο που ετοιμάσαμε το Πάσχα, δημιουργούμε ένα γλύκισμα που θα συνοδεύσει νόστιμα το καφεδάκι μας, μετά το γιορτινό τραπέζι ,χωρίς να μας λιγώσει.
Συστατικά
1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή ότι γλυκό έχουμε
Για τη γέμιση:
¾ του φλιτζανιού γάλα
¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
100gr. Παπαρουνόσπορος
¼ του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το άλειμμα:
1 αυγό
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε τη μαγιά με τις 2 κουταλιές από το γάλα και λίγη ζάχαρη. Τα αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το βούτυρο, το υπόλοιπο γάλα, το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη με τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Την φυλάμε στην άκρη για ώρα.
Βήμα 3
Μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φύλλο, πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα του γλυκού στην μια άκρη της ζύμης και την τυλίγουμε σε ρολό.
Βήμα 4
Το ακουμπάμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Κάνουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη και το γλυκό.
Βήμα 5
Ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα σε ένα μπολ και αλείφουμε με αυτό το μείγμα τα ψωμιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.