Γλυκοπατάτα tex mex
2017-01-26- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:45 ω
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
26/1/17
Γλυκοπατάτα tex mex για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ πολύ εύκολα. Τα αυγά βραστά ή «μάτια», δίνουν στο πιάτο το κάτι παραπάνω.
Συστατικά
- 4 μέτριες γλυκοπατάτες
- 4 αυγά
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
- Πάπρικα
- 1 φλιτζάνι γκούντα ή cheddar τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε τις πατάτες, τις σκουπίζουμε και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ½ ώρα.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και πάπρικα, αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα.
Βήμα 3
Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο τις χαράσσουμε ελαφρά, διαγώνια και μοιράζουμε μέσα το μείγμα φασολιών. Πασπαλίζουμε με το τυρί και βάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 4
Ετοιμάζουμε τα αυγά, βραστά ή «μάτι». Ακουμπάμε από ένα αυγό πάνω σε κάθε γλυκοπατάτα και σερβίρουμε αμέσως.