Loader

Γλυκοπατάτα tex mex

2017-01-26
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:45 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

26/1/17

Γλυκοπατάτα tex mex για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ πολύ εύκολα. Τα αυγά βραστά ή «μάτια», δίνουν στο πιάτο το κάτι παραπάνω.

Συστατικά

  • 4 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 4 αυγά
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο
  • Πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι γκούντα ή cheddar τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε τις πατάτες, τις σκουπίζουμε και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ½ ώρα.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον μαϊντανό και πάπρικα, αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα.

Βήμα 3

Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο τις χαράσσουμε ελαφρά, διαγώνια και μοιράζουμε μέσα το μείγμα φασολιών. Πασπαλίζουμε με το τυρί και βάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε τα αυγά, βραστά ή «μάτι». Ακουμπάμε από ένα αυγό πάνω σε κάθε γλυκοπατάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *