Gourmet μελιτζάνες της στιγμής
2013-07-14- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μελιτζάνες φλάσκες ψιλ/νες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/4φλ.αμύγδαλα φιλέ
1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
1κ.γλ.πάπρικα
2πιπεριές πράσινες ψιλ/νες
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1/3κ.γλ.κανέλα
1κ.σ.μέλι
1/2κ.γλ.κουρκουμάς
1/2κ.γλ.κύμινο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, την κανέλα , τον κουρκουμά και το κύμινο και προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό νεράκι. Αφήνουμε να βράσει και να πιεί τα νερά του περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε να λιώσει και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να κάτσει 5 λεπτά και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα αμύγδαλα και τη φέτα.