Hash brown καρότου με αυγά και chives
2015-07-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
28/7/15
Hash brown καρότου με αυγά και chives για 1 άτομο. Τα hash brown τα έχουμε συνηθίσει παρασκευασμένα από πατάτα αλλά στην δική μου εκδοχή προτίμησα καρότο, για ένα ακόμα ξεχωριστό πιάτο από το ZannetCooks.gr και τα χεράκια μου.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι καρότα τριμμένα
- Αλατοπίπερο
- 1/3 του μπολ μανιτάρια shitake
- 1-2 αυγά
- 1 χούφτα chives ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα τριμμένα καρότα αφού τα αλατίσουμε σε καθαρό τούλι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για 1-2 ώρες να στραγγίξουν τελείως.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ μουλιάζουμε 10 λεπτά τα μανιτάρια σε ζεστό νερό, τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο από το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά στο σκεύος και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι και στρώνουμε στην επιφάνεια του τα καροτα.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Ανακατεύουμε ελαφρά και διασκορπίζουμε τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με τα chives και σπάμε στο κέντρο το αυγό ή τα αυγά. Ραντίζουμε με το λάδι που έμεινε και αφήνουμε για άλλα 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.