Hash brown με παντζάρι και γλυκοπατάτα
2015-06-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
30/6/15
Hash brown ή (κατά το Wikipedia) κατακερματισμένο παρασκεύασμα πατάτας στο τηγάνι. Με πατάτα κομμένη σε κυβάκια ή julienne ή από πουρέ που έμεινε ή ψιλοκομμένα με ή χωρίς πατάτα, σερβιρισμένο για πρωινό γεύμα μαζί με αυγά ή σαν κάποιο άλλο γεύμα της ημέρας, με φρέσκα υλικά ή υλικά που έχουν περισσέψει από γιορτινό τραπέζι, σπιτικά ή κατεψυγμένα, τα hash browns είναι διαχρονικά! Σήμερα δοκιμάζουμε hash brown με παντζάρι και γλυκοπατάτα.
Συστατικά
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
- 2 μέτρια παντζάρια κομμένα σε κύβους
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι σπανάκι φρέσκο, χοντροκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 αυγά
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με νερό που έχουμε βάλει να βράσει ρίχνουμε τους κύβους γλυκοπατάτας και παντζαριού για 3 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι για άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα λαχανικά και αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αρχίσουν να «χρυσίζουν» τα λαχανικά. Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και αφού ανακατέψουμε, μαγειρεύουμε άλλα 4 λεπτά.
Βήμα 4
Μοιράζουμε σε πιάτα και ψήνουμε τα αυγά ,μάτια, σε αντικολλητικό ή βραστά, κομμένα σε φετάκια . Ακουμπάμε ένα αυγό σε κάθε πιάτο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.