Hummus μπολ με ψητή γλυκοπατάτα και αυγό
2014-12-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
10/12/14
Hummus μπολ με ψητή γλυκοπατάτα και αυγό. Γιατί αγαπώ την γλυκοπατάτα τόσο πολύ κάθε χρόνο τέτοια εποχή που θα μπορούσα πραγματικά να την συνδυάσω με ότι λογής φαγάκι βάζει ο νους σας. Αν μείνετε συντονισμένοι στη συχνότητα του ZannetCooks, θα το δείτε στην πράξη.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι hummus της επιλογής μας
- 1 μέτρια γλυκοπατάτα, κομμένη σε κυβάκια, μαζί με τη φλούδα
- 1 κουταλιά της σούπας sumac
- ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- Αλατοπίπερο
- Ελαιόλαδο
- 2-4 αυγά
Οδηγίες
Βήμα 1
Αραδιάζουμε την γλυκοπατάτα σε αντικολλητικό ταψί και την πασπαλίζουμε με το sumac, την καπνιστή πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο. Βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος το hummus και δίπλα ή πάνω τα κυβάκια γλυκοπατάτας.
Βήμα 3
Ψήνουμε τα αυγά, μάτι, σε αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.