Loader

Hummus μπολ με ψητή γλυκοπατάτα και αυγό

2014-12-10
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 έχουν βαθμολογήσει

10/12/14

Hummus μπολ με ψητή γλυκοπατάτα και αυγό. Γιατί αγαπώ την γλυκοπατάτα τόσο πολύ κάθε χρόνο τέτοια εποχή που θα μπορούσα πραγματικά να την συνδυάσω με ότι λογής φαγάκι βάζει ο νους σας. Αν μείνετε συντονισμένοι στη συχνότητα του ZannetCooks, θα το δείτε στην πράξη.

hummusegg (1) hummusegg (3)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι hummus της επιλογής μας
  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα, κομμένη σε κυβάκια, μαζί με τη φλούδα
  • 1 κουταλιά της σούπας sumac
  • ½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο
  • 2-4 αυγά

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε την γλυκοπατάτα σε αντικολλητικό ταψί και την πασπαλίζουμε με το sumac, την καπνιστή πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο. Βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος το hummus και δίπλα ή πάνω τα κυβάκια γλυκοπατάτας.

Βήμα 3

Ψήνουμε τα αυγά, μάτι, σε αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *