Hummus σπανάκι
2014-02-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 βάζο μαρμελάδας
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
24/2/14
Μπήκαμε στη Σαρακοστή φίλοι μου και για άλλη μια φορά θα πω : Χαμπάρι δεν πήραμε!! Άλλοι θα νηστέψουν 40 μέρες, άλλοι την Μεγάλη Εβδομάδα, άλλοι καθόλου. Εδώ δεν θα σχολιάσω κάτι γιατί απλά η νηστεία είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα του καθενός. Το δικό μας hummus σπανάκι όμως δεν είναι απλά ένα άλλο νηστίσιμο έδεσμα , αλλά το πιο νόστιμο hummus που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Συστατικά
- 400gr. Βρασμένα ρεβίθια
- Χυμός 1 λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 φλιτζάνια baby σπανάκι
- Αλατοπίπερο, κατά βούληση
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ¼ του φλιτζανιού νερό ή ζουμί από αυτό που έβρασαν τα ρεβίθια, σουρωμένο
- Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
- Φρεσκοκομμένα λαχανικά και crackers για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το hummus στο multi και τα κάνουμε αλοιφή. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα μας, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Βήμα 2
Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ ραντίζοντας από πάνω λίγο ελαιόλαδο με λαχανικά και crackers ή το φυλάμε στο ψυγείο μέσα σε βάζο με καπάκι (από μια μαρμελάδα, όσο και η ποσότητα περίπου που βγαίνει το μείγμα, βάση των υλικών).