Loader

Hummus σπανάκι

2014-02-24
  • Ποσότητα: 1 βάζο μαρμελάδας
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

24/2/14

Μπήκαμε στη Σαρακοστή φίλοι μου και για άλλη μια φορά θα πω : Χαμπάρι δεν πήραμε!! Άλλοι θα νηστέψουν 40 μέρες, άλλοι την Μεγάλη Εβδομάδα, άλλοι καθόλου. Εδώ δεν θα σχολιάσω κάτι γιατί απλά η νηστεία είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα του καθενός. Το δικό μας hummus σπανάκι όμως δεν είναι απλά ένα άλλο νηστίσιμο έδεσμα , αλλά το πιο νόστιμο hummus που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

spinachhummus (1)

Συστατικά

  • 400gr. Βρασμένα ρεβίθια
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 φλιτζάνια baby σπανάκι
  • Αλατοπίπερο, κατά βούληση
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ¼ του φλιτζανιού νερό ή ζουμί από αυτό που έβρασαν τα ρεβίθια, σουρωμένο
  • Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοκομμένα λαχανικά και crackers για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το hummus στο multi και τα κάνουμε αλοιφή. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα μας, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Βήμα 2

Σερβίρουμε αμέσως σε μπολ ραντίζοντας από πάνω λίγο ελαιόλαδο με λαχανικά και crackers ή το φυλάμε στο ψυγείο μέσα σε βάζο με καπάκι (από μια μαρμελάδα, όσο και η ποσότητα περίπου που βγαίνει το μείγμα, βάση των υλικών).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *