Καππαροσαλάτα
2016-03-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
25/3/16
Καππαροσαλάτα σκορδάτη και πικάντικη. Ότι πρέπει για να συνοδεύσουμε τον μπακαλιάρου του Ευαγγελισμού.
Συστατικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 3 κουταλιές της σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις λιώνουμε σε μπολ με ένα πιρούνι ή το εργαλείο το πουρέ.
Βήμα 2
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας λίγο λάδι για το σερβίρισμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με το λάδι που κρατήσαμε και διακοσμούμε με φρέσκα κρεμμύδια, ελιές, κάππαρη ή ότι μας αρέσει για να σερβίρουμε την σαλάτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.