Κατσικάκι και πατάτες με δενδρολίβανο και σκόρδο
2016-04-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 3:50 ω
- Έτοιμο σε: 4:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/4/16
Κατσικάκι και πατάτες με δενδρολίβανο και σκόρδο στο φούρνο σημαίνει Πάσχα, απλό, λιτό και απέριττο. Αν δεν έχετε την δυνατότητα για σούβλισμα, δεν το συνηθίζετε ή δεν είστε αρκετοί για τόσο πολύ κρέας, αυτό το πιάτο είναι η ιδανική λύση.
Συστατικά
- 1 μπουτάκι κατσίκι 2- 2 ½ kg
- 750gr. Πατάτες
- Αλατοπίπερο
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλιές του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
- ¼ του φλιτζανιού κλωνάρια δενδρολίβανου
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνι νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κύμινο, τον κόλιανδρο και το αλατοπίπερο και τα φυλάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις διασκορπίζουμε σε ταψί. Ακουμπάμε το λεμόνι κομμένο στη μέση, ανάμεσα στις πατάτες και από πάνω τους το κρέας.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με το αρωματικό αλατοπίπερο. Διασκορπίζουμε το σκόρδο, χωρισμένο σε σκελίδες και το δενδρολίβανο και ρίχνουμε προσεχτικά το νερό. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240C για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 ώρες χωρίς να το ανοίξουμε καθόλου.
Βήμα 4
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρέσκια σαλάτα εποχής.