Κέικ ολικής άλεσης με μήλα και χαλβά
2016-03-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 12
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.3 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
8/3/16
Κέικ ολικής άλεσης με μήλα και χαλβά, νηστίσιμο και στο κλίμα των ημερών. Το ετοιμάζουμε για επιδόρπιο ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα ή απλά αξιοποιούμε τον χαλβά που θα περισσέψει.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- ¼ του φλιτζανιού corn flour
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- Μια πρέζα αλάτι
- ¾ του φλιτζανιού φυτικό λάδι
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια
- 250gr. Χαλβάς θρυμματισμένος, ότι γεύση θέλουμε
- Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το corn flour, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα μήλα και το χαλβά και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί ή φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.