Κινόα μινεστρόνε με φασόλια
2016-02-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/2/16
Κινόα μινεστρόνε με φασόλια που έμειναν σε μια εξαιρετική μεταμόρφωση της φασολάδας που περίσσεψε σε υγιεινή σούπα λαχανικών. Άπαιχτη!
Συστατικά
- 1 μεγάλο φλιτζάνι φασολάδα που έμεινε (χωρίς πολλά υγρά) ή φασόλια κονσέρβας
- 3 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες πατάτες ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι αρακάς
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού θυμάρι ξερό
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού βασιλικός ξερός
- Αλατοπίπερο
- ½ φλιτζάνι ντοματίνια
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλο
- 1/3 του φλιτζανιού κινόα
- 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας pesto (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα καρότα, τον αρακά και την πατάτα και σοτάρουμε 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα φασόλια , το κινόα και το σπανάκι, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι. Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Μοιράζουμε σε πιάτα τη σούπα με μια κουταλιά pesto στο καθένα αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.